Single origin
33,00 zł – 116,00 zł
Papua Nowa Gwinea to z pewnością wyjątkowe miejsce na kawowej mapie świata. Tradycje uprawy kawy sięgają tutaj czasów kolonialnych. Doskonałe warunki klimatyczne sprzyjają uprawom, a inwestycje w przemysł kawowy w ostatnich latach przynoszą efekt w doskonałych zbiorach. Przykłądem jest Ainora, kawa, w której czekoladowa słodycz łączy się z orzeźwiającymi nutami melona. To wyjątkowe połączenie sprawdzi się doskonale zarówno przy przygotowaniu kaw na bazie espresso jak i w metodami przelewowymi.
KRAJ: Papua New Guinea |
REGION: Kianantu town, Obura-Wonenara, Eastern Highlands |
GATUNEK: 100% Arabica |
ODMIANA: Arusha, Typica |
PROCES: Washed |
NUTY SMAKOWE: Melon, czekolada |
WYSOKOŚĆ UPRAW: 1750 – 2200 m n. p. m. |
REKOMENDOWANA DO: |
Waga | brak |
---|---|
Waga | 250g, 500g, 1kg |
Mielenie | Ziarnista, Drobno mielona (ekspres, kawiarka), Średnio mielona (drip, przelew), Grubo mielona (french, chemex) |
Single origin
Espresso Blend
Special Edition
Przetwarzamy informacje dotyczące Państwa wizyty stosując cookies (tzw. ciasteczka) aby poprawić efektywność strony.
Kontynuując przeglądanie naszej strony zgadzacie się Państwo na korzystanie przez nas z tych cookies. W celu uzyskania szczegółowych informacji zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką Prywatności.
Jacek (zweryfikowany) –
Przepyszna kawa.
Bardzo” kawowa”.